Změna

 

Než začnete někoho léčit, zeptejte se ho, jestli se vzdá věcí, kvůli kterým je nemocný

Chceme změnu, chceme být zdraví, chceme být šťastní. Ale jsme ochotni pro to něco udělat?

Známá osobnost Hippokratés z Kósu (460 př. n. l., Kós - ca 370 př. n. l., Larisa v Thessálii) řecky ῾Ιπποκράτης, byl nejslavnější lékař starověku a "otec medicíny", zakladatel racionálního lékařství. Jeho díla jsou neustále inspirací pro dnešní lidstvo.

 

 Než začnete někomu pomáhat, 

      zeptejte se ho,

      zda chce pomoci 

                         a zda je ochotný se                     

některých věcí ve svém životě vzdát

 

Každý jsme zodpovědni za své myšlenky, slova a činy

Každý můžeme zažít změny, chtěné i nechtěné. Změna se nejdříve začne rodit v naší hlavě, v našich myšlenkách. Potom začneme o změně mluvit a nakonec změnu uděláme ve svém životě.

Pokud se tedy rozhodneme pro změnu ve svém životě, 

musíme počítat s důsledky

Někdy je změna těžká a musíme počítat s určitými pozitivními a negativními důsledky. Každá změna nás posune v našem životě. Je důležité změny očekávat a přijmout. Pozitivní změny je lehké přijmout a mít z ní dobrý pocit. Ale až přijde negativní důsledek naší změny, je důležité si pamatovat, že je to výzva, kterou musíme zpracovat, naučit se. Nebýt smutní, nebýt v depresi. 

Je to výzva, je to úkol, který musíte zvládnout. 

Musíte začnout myslet na to, jak tento úkol zvládnout. 

Hledat možnosti, jak nejlépe tuto výzvu zvládnout.

Je důležité mít na paměti, že někdy je důležité při změně se učit novým věcem, Seznamovat se s novými lidmi, novými způsoby myšlení a chování. 

V dnešní digitální době je velmi snadné získávat nové informace na internetu.

Je mnoho lidí a firem, které vám pomohou, pokud je požádáte o pomoc. 

                  Stačí se jen rozhodnout pro změnu a pak to jde samo.

Je nutné ještě říci, že existují dobré a špatné změny. Pamatujte si, že když je změna dobrá a jde ruku v ruce s vašim životním posláním, tak jde všechno hladce. Ale někdy se stává, že po změně máte pocit, že se nic nedaří a jakoby vám někdo házel klacky pod nohy, nic nevychází, máte zdravotní a jiné problémy, tak tam je potřeba se zamyslet, proč se vám to děje a zda uskutečněná změna je v souladu s vašim životním posláním.

 

Copyright © 2019. Autor článku Ivana Kuchaříková. Všechna práva vyhrazena. Kopírování textů nebo jejich částí je bez písemného souhlasu autora zakázáno.